Valitse sivu

Lisenssit

Talvikauden vakuutukset myynnissä 1.10. alkaen

Pesäpallon lisenssikauppaan ovat tulleet myyntiin pelkän vakuutuksen sisältävät lisenssivaihtoehdot ajalle 1.10.2020-15.3.2021. Vakuutus on voimassa 31.3.2021 saakka.

Talvikaudella mukaan toimintaan tulevien pelaajien ja tuomareiden ei tarvitse lunastaa lisenssin kilpailulupaa, vaan pelkkä vakuutus riittää. Passit ovat myynnissä normaalisti, niistä ei ole saatavilla pelkkää vakuutuksen sisältävää vaihtoehtoa. Tälle kaudelle 1.10. mennessä ostetut lisenssit ja passit ovat voimassa normaalisti 31.3.2021 asti. 

Huom! Passit ovat voimassa vain tuoteselosteissa mainituissa harrastetoiminnoissa. Passit eivät ole voimassa liiton tai sen alueiden virallisessa kilpatoiminnassa (leirit, harjoitukset, pelit). Poikkeuksena Tuomaripassi on voimassa ainoastaan alueiden D-, E-, F- ja G-junioreiden virallisessa sarjatoiminnassa.

Pesispassiin sisältyy automaattisesti vakuutus (Passi yhteensä 11 €). Pesispassi ei ole ostettavissa ilman vakuutusta.

Tutustu tuoteselosteisiin ennen passin tai lisenssin ostoa. Passeja ei voi korottaa lisenssiksi eikä niiden vakuutusta voi irtisanoa tai vaihtaa kesken kauden.

Huom! Sporttiturva on voimassa lajille ominaisessa ja valmennusohjelman mukaisessa harjoittelussa (sisältää kotiharjoittelun).

Lisenssi vaaditaan pelaajilta ja tuomareilta kaikissa virallisissa pesäpallo-otteluissa sekä pelinjohtajilta Superpesiksessä, Ykköspesiksessä, suomensarjassa ja nuorten Superpesiksessä. Oman lisenssivaihtoehdon lisäksi tuomareille ja pelinjohtajille käy mikä tahansa pelaajalisenssi.

Lisenssin hinnan muodostavat kilpailuluvan osuus sekä Pohjolan Sporttiturva-vakuutus. Mikäli henkilöllä on vastaava vakuutus toisesta vakuutusyhtiöstä, päällekkäistä vakuutusta ei tarvitse hankkia. 

Kaikki lisenssit lunastetaan sähköisesti lisenssikaupassa osoitteessa pesapallo.lisenssikauppa.fi. Kun henkilön tiedot on täytetty järjestelmään huolellisesti, lisenssi on maksettava tunnin sisällä verkkopankissa (Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Oma Säästöpankki, OP, POP Pankki, S-pankki, Säästöpankki tai Ålandsbanken). Samalla kertaa on mahdollista hankkia lisenssejä useammalle henkilölle. Varsinaisia koontilaskuja pääsevät tekemään seurojen lisenssiyhteyshenkilöt, joilla on pääsy rekisterissä seuran tietoihin (lisenssiyhteyshenkilö: ks. erillinen ohjeistus).

Joukkueen yhteyshenkilö: tunnukset yllä olevaan palveluun (seurakohtaiset lisenssiluettelot) voit pyytää seurasi lisenssiyhteyshenkilöltä.

LISENSSIKAUSI 2020-2021:

Lasten ja nuorten lisenssivaihtoehto valitaan vain iän perusteella. Juniorilisenssi on tarkoitettu 2008 ja myöhemmin syntyneille ja nuorisolisenssi 2001-2007 syntyneille pelaajille. Huom! Ensikertalaisille junioreille on tarjolla Tulokaslisenssi! Tutustu tuoteselosteisiin. Lisenssin verkko-osto näyttää ainoastaan lisenssit, jotka ovat kyseiselle henkilölle iän puolesta mahdollisia. 

Tulokaslisenssi on tarkoitettu vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneille pelaajille, joilla ei ole aikaisemmin ollut kilpailulisenssiä. Tulokaslisenssi näkyy lisenssikaupassa automaattisesti yhtenä vaihtoehtona niille pelaajille, joilla ei ole aikaisemmin ollut kilpailulisenssiä ja joille sen voi iän puolesta ostaa.

Aikuisten lisenssit lunastetaan sarjatasojen mukaan. Vaihtoehtoja ovat Superpesis ja Ykköspesis, suomensarja, maakunta-, aluesarja ja seniorit sekä baseball ja softball. 

Henkilöllä tulee olla jokaisessa ottelussa kyseisessä sarjassa vaadittava voimassa oleva lisenssi. Mikäli sarjataso vaihtuu kesken kauden, lisenssi korotetaan verkko-ostossa maksamalla summien välinen erotus. Lisenssikaupan verkko-ostoon kirjaudutaan samaan tapaan kuin lisenssiä ostettaessa ja valitaan järjestelmän tarjoama korotus haluttuun lisenssiin. 

Korotus-toimintoa käyttämällä lisenssikaupassa voi lisätä myös jo ostettuun kilpailulupaan Sporttiturva-vakuutuksen.

Kaikilla pelaajalisensseillä voi tuomaroida. Tuomarit, pelinjohtajat, toimitsijat -lisenssi ei ole voimassa pelaajana.

LisenssiluokkaKilpailulupaVakuutusLisenssi
Super- ja Ykköspesis83235318
Suomensarja83130213
Maakunta- ja aluesarjat, seniorit5885143
Baseball/softball5856114
Tuomarit, pelinjohtajat, toimitsijat 583088
Nuorisolisenssi5854112
Juniorilisenssi351752
Tulokaslisenssi121527

Pesispassi

Pesispassi on tarkoitettu 2006 tai myöhemmin syntyneille lapsille ja nuorille.

Pesispassi on käytössä pelaajilla seuraavissa harrastetoiminnoissa:
• Pesiskoulut
• Naperopesis
• Hitteri-turnaukset
• Pesiskerhot
• Pesisliikkarit
• Baseball/softball-kerhot

Pesispassi ei ole voimassa:
• liiton tai sen alueiden järjestämässä leiri- ja sarjatoiminnassa
• D-, E-, F ja G-ikäluokkien joukkuetoiminnassa (harjoitukset ja pelit)

Pesispassi sisältää sisäänpääsyn runkosarjan otteluihin.

Pesispassi sisältää vakuutuksen.

Passia ei voi korottaa lisenssiksi.

Tutustu tarkemmin passien tuoteselosteeseen ja Sporttiturvan vakuutusehtoihin:

Passien tuoteseloste 2020

Harrastepassi

Harrastepassi on tarkoitettu 2005 tai aikaisemmin syntyneille nuorille ja aikuisille.

Harrastepassi on käytössä harrastepelaajilla seuraavissa harrastetoiminnoissa:
• Ladypesis
• Sekapesis
• Äijäpesis
• Kuntopesis
• Hitteri
• Harrastepesiksen SM-kisat
• Opiskelijoiden SM-kisat
• Puulaakipesis
• Muut mahdolliset harrasteturnaukset
• Firmapesis
• Baseball/softball/kickball -harrasteturnaukset

Harrastepassi sisältää sisäänpääsyn yhteen runkosarjan otteluun.

Passia ei voi korottaa lisenssiksi.

Tutustu tarkemmin passien tuoteselosteeseen ja Sporttiturvan vakuutusehtoihin:

Passien tuoteseloste 2020

 

Tuomaripassi

Tuomaripassi on kauden 2020-2021 uutuus. Se on tarkoitettu 2002 tai aikaisemmin syntyneille aikuisille. Tuomaripassin tavoitteena on luoda aikuisille (esim. lasten vanhemmille) matala kynnys osallistua tuomaritoimintaan viheltämällä oman seuran/joukkueen pelejä.

Tuomaripassi on voimassa:
• Alueiden D-, E-, F- ja G-junioreiden virallisessa sarjatoiminnassa

Tuomaripassilla tuomarointi edellyttää seuratuomarikoulutuksen käymistä.

Tuomaripassi ei sisällä sisäänpääsyä otteluihin.

Passia ei voi korottaa lisenssiksi.

Tutustu tarkemmin passien tuoteselosteeseen ja Sporttiturvan vakuutusehtoihin:

Passien tuoteseloste 2020

Lataa passien mainosesitteet klikkaamalla kuvakkeita.

Vahinko sattui – Voiko huippuortopedi hoitaa sinua?

1. Hakeudu Kelakortti mukanasi hoitoon. Pohjolan lääkärikumppanit löydät sivulta vahinkoapu.pohjola.fi  Suosittelemme ortopedisiin vammoihin erikoistunutta Pohjola Sairaalaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.

2. Pohjola Sairaalassa korvaushakemuksen tekeminen onnistuu sairaalan korvauspisteellä sen aukioloaikana. Saat korvauspäätöksen saman tien. Jos vahinko on korvattava, maksat käynnistä ainoastaan vakuutukseen mahdollisesti kuuluvan hoitokorvauksen omavastuuosuuden.

3. Muilla kumppanilääkäreillä maksa lääkärikulut ensin itse ja tee korvaushakemus op.fi-verkkopalvelussa tai OP-mobiilissa. Tarvitset hakemuksen tekemiseen OPn tai muun pankin verkkopankkitunnukset ja tiedot korvattavista kuluista. Sinun ei tarvitse lähettää kuitteja tai muita asiakirjoja, mutta pidä ne tallessa puolen vuoden ajan – kysymme niitä tarvittaessa. Saat korvauspäätöksen postitse.

Tee korvaushakemus: vahinkoapu.pohjola.fi

Pohjolan vakuutuspalvelut

Vakuutuspalveluiden puhelinnumero 0303 0303
ma-pe 8-22, la 10-16
Korvausasioissa Pohjola palvelee ma 9-17 ja ti-pe 9-15.
Vahinkoasioissa apunasi on vuorokauden ympäri Pohjolan Vahinkoapu

Pohjola Terveysmestari-palvelu:

Puhelinpalvelu 0100 5225
Joka päivä klo 7-23
Lisätietoa palvelusta

Mitä Sporttiturva korvaa?

Tutustu tuoteselosteisiin ja vakuutusehtoihin:
Lisenssien tuoteseloste 2020 | Passien tuoteseloste 2020 | Sporttiturvan yleiset vakuutusehdot

Pohjolan Terveysmestari palvelee

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan haltijoille on lanseerattu uusi Pohjola Terveysmestari-palvelu. Vahingon sattuessa puhelinpalvelussa (puh. 0100 5225) vastataan vuoden jokaisena päivänä klo 7-23 välisenä aikana. Asioinnin yhteydessä hoituu sekä terveys- että vahinkoasia samalla puhelinsoitolla. Puhelimeen vastaa aina terveydenhuollon ammattilainen, joka tarvittaessa varaa ajan lähimpään hoitolaitokseen Pohjola Vakuutuksen kumppaniverkoista. Terveysmestari tekee puhelun yhteydessä korvausratkaisun ja välittää tiedon vahingon korvattavuudesta hoitolaitokseen. Hoitoon pääsee nopeasti ja asiakas välttyy turhilta käynneiltä ja soitoilta. Terveysmestari: puh. 0100 5225, joka päivä klo 7.00 – 23.00

Itä-Länsi

Pesäpallokauden päätösristeily