Valitse sivu

Kausi 2020-2021

LisenssiluokkaKilpailulupaVakuutusLisenssi
Super- ja Ykköspesis83235318
Suomensarja83130213
Maakunta- ja aluesarjat, seniorit5885143
Baseball/softball5856114
Tuomarit, pelinjohtajat, toimitsijat 583088
Nuorisolisenssi5854112
Juniorilisenssi351752
Tulokaslisenssi121527
PassiPassi (€)Vakuutus (€)Yhteensä (€)
Pesispassi(4)(7)11*
Harrastepassi102939
Tuomaripassi132033

Pesispassiin sisältyy automaattisesti vakuutus! Passia ei ole ostettavissa ilman vakuutusta. Pesispassin hinta 11 €.

Super- ja Ykköspesislisenssi on pakollinen ko. sarjoissa

  • vuonna 2000 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja miehille

Suomensarja-lisenssi on pakollinen ko. sarjoissa

  • vuonna 2000 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja miehille

Maakunta-, aluesarja- ja seniorikilpailulupa on pakollinen maakunta- ja aluesarjoissa sekä yli 35- ja 45- vuotiaiden SM-sarjoissa (ellei muuta kilpailulupaa)

  • vuonna 2000 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja miehille
  • Vakuutus on vapaaehtoinen vuonna 2000 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja miehille

Baseball/softball-lisenssi on pakollinen baseballin ja softballin SM- ja Suomi-sarjassa pelaaville pelaajille ja tuomareille, joilla ei ole muuta lupaa (ei maakunta/aluesarja, seniorit).

  • 2000 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja miehille

Tuomari- ja pelinjohtajalisenssi on pakollinen tuomareille (kaikki viralliset sarjat) sekä pelinjohtajille (Super- ja Ykköspesis, suomensarja, nuorten Superpesis), joilla ei ole muuta lupaa. Tuomari- ja pelinjohtajalisenssi ei ole voimassa pelaajana. Ko. lisenssi on vapaaehtoinen vakuutusmahdollisuus toimitsijoille.

Nuorisolisenssi on pakollinen liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alue- ja valtakunnallisilla leireillä

  • vuosina 2001-2007 syntyneille tytöille ja pojille

Juniorilisenssi on pakollinen vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneille tytöille ja pojille liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alue- ja valtakunnallisilla leireillä. Juniorilisenssissä ei ole omavastuuta ja vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Huom! Ensikertalaisille tarjolla Tulokaslisenssi! Katso tiedot alempaa.

Tulokaslisenssi

  • Vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneille tytöille ja pojille, joilla ei ole ollut aikaisempaa lisenssiä.
  • Voimassa liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alue- ja valtakunnallisilla leireillä, pesiskouluissa, pienpesisturnauksissa ja pesisliikkareissa.
  • Tulokaslisenssissä ei ole omavastuuta ja vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa.
  • Sisältää sisäänpääsyn runkosarjan otteluihin (pesispassi).

Super-, Ykköspesis-, suomensarja-lisensseillä voi pelata ja tuomarilisenssillä toimia tuomarina myös baseball- ja/tai softball-sarjoissa. Tuomari-, pelinjohtaja ja toimitsijalisenssi ei ole voimassa pelaajana. Mikäli baseball- tai softball-pelaaja pelaa myös pesäpallosarjoissa, hänelle lunastetaan lisenssikaupassa korotustoiminnon kautta lisenssi oikealle sarjatasolle (maksetaan erotus). Kaikilla pelaajalisensseillä voi toimia tuomarina. Tuomarina toimivan pelaajan on lunastettava Sporttiturva-vakuutus, ellei hänellä ole muuta kilpailu- tai tuomaritoiminnassa voimassa olevaa vakuutusta. Lisenssi on lunastettava pelaajan pelaaman korkeimman sarjatason mukaisesti (huomioi mm. jokerina pelaaminen v. 1999-2001 syntyneillä). Lisenssin mahdollisen korotuksen saa tehtyä korotustoiminnon kautta lisenssikaupassa. Lisenssin lunastanut sitoutuu noudattamaan kaikkia Pesäpalloliiton sääntöjä ja määräyksiä sekä urheilun reilun pelin sääntöjä ja eettisiä arvoja. Lisenssin haltijan tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunnan dopingsäännöstöä.

Pesispassi (2006 tai sen jälkeen syntyneet)

Pesispassi, sisältää vakuutuksen: 11 € Pesispassi on käytössä pelaajilla seuraavissa harrastetoiminnoissa: Pesiskoulut, Naperopesis, Hitteri-turnaukset, Pesiskerhot, Pesisliikkarit, Baseball/softball-kerhot

Pesispassi ei ole voimassa liiton tai sen alueiden järjestämässä leiri- ja sarjatoiminnassa, jossa pidetään sarjataulukkoa eikä D-, E-, F ja G-ikäluokkien joukkuetoiminnassa (harjoitukset ja pelit).

Pesispassi sisältää sisäänpääsyn runkosarjan otteluihin.

Passien vakuutusta ei voi vaihtaa tai irtisanoa kesken kauden. Passia ei voi muuttaa lisenssiksi. Passit eivät ole voimassa liiton tai maakuntien järjestämässä virallisessa kilpailu- ja leiritoiminnassa.

Harrastepassi (2005 tai aikaisemmin syntyneet)

Harrastepassi ilman vakuutusta: 10 € Harrastepassi vakuutuksella: 10 € + vakuutus 29 € = 39 €

Harrastepassi on käytössä harrastepelaajilla seuraavissa harrastetoiminnoissa: Lady-Pesis, Sekapesis, Äijäpesis, Kuntopesis, Hitteri, Harrastepesiksen SM-kisat, Opiskelijoiden SM-kisat, Puulaakipesis, Firmapesis, baseball-/softball-/kickball-harrasteturnaukset, muut mahdolliset harrasteturnaukset.

Harrastepassi sisältää sisäänpääsyn yhteen runkosarjan otteluun.

Passien vakuutusta ei voi vaihtaa tai irtisanoa kesken kauden. Passia ei voi muuttaa lisenssiksi. Passit eivät ole voimassa liiton tai maakuntien järjestämässä virallisessa kilpailu- ja leiritoiminnassa.

 

Tuomaripassi (2002 tai aikaisemmin syntyneet)

Tuomaripassi 33€ (passi 13€, vakuutus 20€)

Tuomaripassi on voimassa:
• Liiton alueiden järjestämässä D-, E-, F- tai G-junioreiden virallisessa
sarjatoiminnassa.

Tuomaripassi ei ole voimassa:
• Pelaajana tai pelinjohtajana
• Liiton tai sen alueiden järjestämässä leiritoiminnassa

Vakuutus on pakollinen ellei henkilöllä ole vastaavaa tuomaritoiminnassa voimassa olevaa vakuutusta.

Passien vakuutusta ei voi vaihtaa tai irtisanoa kesken kauden. Passia ei voi muuttaa lisenssiksi. Passit eivät ole voimassa liiton tai maakuntien järjestämässä virallisessa kilpailu- ja leiritoiminnassa.