Valitse sivu

Pelisäännöt

Pesäpallon pelisäännöt 2021

Huom! Pesäpallon pelisääntöihin tehtiin kaudelle 2020 mm. poikkeusajan käytännöt huomioiden muutoksia, jotka ovat voimassa myös kaudella 2021. Muutokset löytyvät ainoastaan erillisestä liitteestä!

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne tuo erityistoimenpiteitä pesäpallo-otteluiden ja kilpailutoiminnan järjestämiseen kaudella 2021. Tutustu tarpeen mukaan päivitettäviin ohjeisiin huolellisesti!

Johdanto

Pesäpallo on Suomen kansallispeli ja pelisäännöt sen yleinen perusta. Pesäpallon pelisääntöjä täydentää Pesäpallotuomarin ohjekirja, jossa on esimerkkejä sääntökohtien soveltamisesta ja suositeltavista tuomareiden menettelytavoista. Pesäpallon pelisäännöt ja Pesäpallotuomarin ohjekirja on tarkoitettu kaikille pesäpallosta kiinnostuneille. 

Pesäpallo on kehittynyt huippu-urheiluna valtavasti hiekkatekonurmikenttien aikakaudella. Pelisääntöjen tulee seurata tätä kehitystä, vaikka samalla pelin jo 95 vuotta säilynyt perusideologia pysyykin samana. Sääntötekstit on pyritty kirjoittamaan mahdollisimman tarkasti, kuitenkin luettavuus, johdonmukaisuus ja selkeys säilyttäen. Viime vuosien muutokset ovat olleet lähinnä yksityiskohtien tarkennuksia.

Pelisääntöjen toiminnallisuus tarkastetaan vuosittain. Uusimmat muutokset ja tarkennukset päivitetään aina tälle sivulle, josta sääntökirjan uusin versio on ladattavissa.

 

Itä-Länsi

Pesäpallokauden päätösristeily