Valitse sivu

Seuraohjelma

Seuraohjelma 2020

Yleistä

Seuraohjelma 2018-2020 korvaa omavaraisuussäännön. Täten miesten Superpesiksen (MSU) ja naisten Superpesiksen (NSU) seurat kuuluvat seuraohjelman piiriin automaattisesti.

MSU:n ja NSU:n osalta seuraohjelmassa käynnistyy kolmas toimintavuosi. Seuratapaamisten luonne on seurakohtaisesti tavoitelähtöinen ja yksilöllinen pohjautuen yhteisesti edelleen kehitettyihin työkaluihin. Pesäpalloliiton yhteyshenkilöllä on tuki takanaan keskittyä keskeisimpien tavoitteiden edistämiseen seurakohtaisesti.

Seuraohjelman tapaamiset dokumentoidaan yhteisesti sovittuja dokumentointityökaluja käyttäen. Samalla luodaan mahdollisuus hyvien käytänteiden jakamiselle tulevaisuudessa.

Seurat ovat valinneet ennakkotehtävän sekä keskustelun avulla kolme teemaa kauden 2020 tapaamisiin liittyen. Valittavia teemoja ovat olleet talous, urheilullinen kehitysstrategia, seuratoimijat, harraste-/pienpesis, olosuhteet/avustukset, seurajohtaminen, SWOT, tuomaritoiminta, brändi/mediat ja valmentajapolku.

Tavoite

Seuraohjelman tavoitteena on vahvistaa kokonaisvaltaisesti seuraa kohti vahvempaa tulevaisuutta.

Toimenpiteet

Seurakehittäjät organisoivat oman alueensa seuraohjelmatapaamiset sekä liittävät ne parhaalla mahdollisella tavalla osaksi alueen seurayhteistyötä. Teemasta riippuen tapaamisessa on mukana Pesäpalloliiton toimialasta vastaava henkilö tai aiheen asiantuntija.

Seuraohjelman kokonaisuuden hallinnoinnista sekä dokumentoinnista vastaavat nimetyt Pesäpalloliiton työntekijät tavoitteenaan muodostaa kokonaiskäsitys sarjakohtaisesti. Tämä on edellytys suunniteltaessa tulevien vuosien toimenpiteitä.

Mikko Huotari, Pesäpalloliitto, urheiluyksikön johtaja

Yhteydenotot seuraohjelmaan liittyen

Pesäpalloliiton seurakehittäjät

Seuratoimijat

Ihmismetsästys (pdf)

Vapaaehtoisten johtaminen (pdf)
Puhveli Oy | Veli-Matti Rinnetmäki | velkkaylirinne(ät)gmail.com | 040 844 8077 | puhvelidotcom.wordpress.com

Olosuhteiden kehittäminen, avustusohjelmat, tukimuodot

Hiekkatekonurmiopas (pdf) | Ympäristövastuullisuus

SWOT-analyysi

SWOT-analyysin tekeminen (pdf)

Urheilullinen kehitysstrategia

Urheilijan polut ja valmennuksen suunnittelu seuroissa (pdf)