Valitse sivu

Tavoitteet 2022

Pesäpalloliikkeen tavoitteet (visio) 2022

Pesäpallo on kasvukeskusten nouseva trendilaji ja suomalainen kansallispeli, jolla on tutkitusti vaikuttava yhteiskunnallinen merkitys. Se on isoja joukkoja koskettava ja liikuttava liike, jossa yhdistyvät tavoitteellinen kilpa- ja huippu-urheilu ja valmennus, lajin helppo ja edullinen harrastaminen kaikilla tasoilla sekä vahva yhteisöllisyys, (joka ilmenee niin yksittäisten joukkueiden ja seurojen toiminnassa kuin laajempina paikallisina ja valtakunnallisina yhteistyösuhteina).

Pesäpalloliikkeen organisaatio on vahvasti johdettu, selkeä ja tehokas. Resurssit on ohjattu edistämään päivittäistä harrastamista, harjoittelua ja valmennusta. Resurssien ohjaamista johdetaan tavoitteiden, toimenpiteiden ja mittareiden säännöllisen seurannan perusteella.

Pesäpallon kokonaislisenssimäärä on 30 000. Kasvukeskuksiin on syntynyt 25–40 uutta pesäpalloseuraa.

Pesäpallon pääsarjojen ottelutapahtumat ovat kesäkauden parasta osallistavaa urheiluviihdettä. Miesten Superin keskiarvokatsojamäärät ovat 2.000 katsojaa, naisten Superissa 800 katsojaa.

Suomessa on 35 katetun katsomon stadionia.

Hiekkatekonurmien määrä kasvaa kasvukeskuksissa.

Pesäpallon viestintä on vahvasti johdettua, nykyaikaista sekä monikanavaista ja se tavoittaa väestön laajalti. Viestinnän toimivuutta seurataan johdetusti erilaisten mittareiden perusteella. Pesäpallo ja sen tarinat kiinnostavat. Nykyaikainen Pesäpallomuseo toimii Helsingissä ja tuottaa 2–3 näyttelyä vuosittain.